dijous, 1 de desembre del 2011

Banksy

És el grafiti delinqüència?

Graffiti, plural de graffito, que significa ‘marca o inscripció feta rascant o rallant un mur’. Amb l'aparició de l'aerosol, han anat creant noves tècniques i millorant-les per a produïr les pintures que trobem avui dia.

Els graffitis són considerats per molts com delinqüència urbana. Però és així? Tal i com n'hem estat parlant a classe, una firma sense més estampada a la paret d'un negoci o d'un edifici d'habitatges, només per deixar constància de que s'ha estat en un lloc, és una estupidesa i sí que està clarament identificat com a vandalisme. Però què en podem dir de les obres que, tot i ser produïdes en entorns urbans i en la clandestinitat, tenen un valor diferent? Un valor artístic per la seva qualitat o un valor de denúncia o reivindicació.



Banksy és el pseudònim d'un artista britànic anònim conegut arreu del món per fer del grafiti una eina de denúncia i reivindicació a moltes ciutats del món, especialment a Londres. La seva obra és majoritàriament crítica i política però també obres quotidianes com una nena saltant a la corda o una dona de la neteja guardant la brutícia del carrer sota l'edifici, jugant amb il·lusions òptiques.

Banksy ha realitzat exposicions a Londres, treballa per l'MTV, Puma, Greenpeace,... i les seves obres arriben a tenir un gran valor. Podeu visitar la seva pàgina web: http://www.banksy.co.uk/

Què opineu vosaltres? És el grafiti delinqüència? Abans de començar el reportatge fotogràfic, podeu deixar la vostra opinió!