divendres, 27 de gener del 2012

Exposició Alzheimer

El Projecte Alzheimer ha tingut com a resultat la unió de tots els treballs en una exposició-instal·lació duta a terme pels alumnes de Visual i Plàstica de 4t d'ESO.

Van ser ells que amb la informació que els vaig donar de com estaven treballant l'Alzheimer als diferents nivells de l'ESO van anar traient idees de com fer el muntatge final amb tot plegat.


D'aquesta manera, l'exposició la van iniciar a la segona planta del col·legi, al replà de l'escala, amb un mural que contenia el nom "Alzheimer", fet amb lletres amb tipografia semblant a una neurona, i l'explicació del projecte. Al voltant van col·locar els dibuixos que van fer els de 2n d'ESO sobre el perfil d'un cap, cada un dels quals representava la malaltia de múltiples maneres.




D'aquest primer mural, sortien en direcció a l'escala unes connexions neuronals representades amb fil de llana, eix vertebrador de tota l'exposició, que posaven en relació els RECORDS dibuixats pels alumnes de 2n d'ESO amb els SENTIMENTS expressats artísticament pels de 3r, després de les reflexions que van fer també a l'hora de tutoria.




Les connexions neuronals acabaven al mural de la planta superior (planta 3ª), on es van representar dues grans neurones, una sana i una malalta. Aquest mural definia la malaltia des del punt de vista científic, que havien treballat els alumnes de 3r d'ESO amb el Nono, a Biologia.





divendres, 13 de gener del 2012

Maquetes d'arquitectura

Després d'haver estat treballant tot el trimestre, els alumnes de Tecnologia Aplicada de 4t d'ESO van acabar les seves maquetes durant les vacances de Nadal. El resultat són unes maquetes de molt nivell, ben treballades i elaborades. Podeu veure-les a continuació, val la pena!

Des d'aquí us felicito a tots per l'esforç!


Refugio de materiales reciclados
Alumnes: Blanca Garcia i Anna Pallás


4x4 House
Alumnes: Javi Ruiz, Yaiza Amtat, Marina Vilas



Smith House
Alumnes: Marc Lasarte, Alejandro Valero, Ruben Aranzueque


Parc del Poblenou
Alumnes: Sheila Moreno, Berta Bladé i Anna Suriñach




Guerrero House
Alumnes: Almudena Alarcón, Amanda Escobar

dilluns, 2 de gener del 2012

Procés de construcció de les maquetes

Com ja es va donar a conèixer el mes de novembre, els alumnes de 4t d'ESO de Tecnologia Aplicada han estat treballant el maquetisme.

Després d'un procés inicial de Recerca de l'edifici i d'Anàlisi del mateix, van escollir l'escala i els materials de la maqueta per a començar a construir-la.

Han treballat de valent, comprant el material necessari i buscant solucions quan els sorgien problemes o errors. S'ha recollit tot el procés en un vídeo en el que primer d'una manera conjunta i després grup a grup es mostra el procés seguit per cada un d'ells.

A part de fer tot el procés tecnològic que comporta aquesta activitat, els alumnes han après a organitzar-se i treballar en grup, amb els avantatges i desventatges que això suposa. Tots han arribat a acords i a tenir una bona sintonia per arribar als resultats que es mostren a continuació.

Que disfruteu del vídeo!