dimecres, 21 de setembre del 2011

Alzheimer - Els records...

Avuí, dia 21 de setembre, és el dia internacional de l'Alzheimer. A l'escola, hem iniciat un projecte relacionat amb aquesta malaltia que es realitzarà des de diferents cursos d'Educació Visual i Plàstica (2n, 3r i 4rt) i que s'extendrà a altres àrees.

Com a punt de partida, hem de recórrer als records, bons o menys bons... però aquells que ens arriben i ens marquen com a persones i que són tan importants de mantenir.

Us proposo com a primer exercici publicar el vostre record com un comentari en resposta d'aquest missatge, de manera que virtualment els poguem anar llegint, recollint i compartint...

diumenge, 18 de setembre del 2011

Llenguatges visuals

Amb els alumnes de 3r d'ESO hem començat treballant la Comunicació visual. Existeixen diferents tipus de llenguatges visuals. Tots ells pretenen informar-nos però alguns d'ells són fàcils de confondre. La següent presentació mostra uns quants exemples de cada llenguatge...


dijous, 15 de setembre del 2011

Maquetisme

Durant el primer trimestre hem treballat el maquetisme. L'objectiu era que els alumnes aprenguessin a interpretar un plànol, treballar el factor d'escala i reconèixer i diferenciar les parts de les que està compost un edifici. A més a més, han procurat que les maquetes tinguessin un aspecte més abstracte utilitzant els materials habitualment emprats pels professionals.

Ha estat un treball bastant constant que ha donat com a resultat les següents maquetes de dos projectes de l'arquitecte Ludwig Mies van der Rohe: el Pavelló Mies van der Rohe (situat a Barcelona) i la casa Farnsworth (situada als Estats Units).


 PAVELLÓ MIES VAN DER ROHE...



CASA FARNSWORTH...

dimecres, 14 de setembre del 2011

Creació de videoclip


Durant el tercer trimestre hem estat treballant la fotografia i el cinema i vam decidir acabar el curs fent creació de vídeo, per grups.
Un d'aquests exercicis, el qual es pot visualitzar a continuació, ha resultat ser la creació d'un videoclip a partir d'un tema original d'un dels alumnes. Ells van triar el tema, van analitzar la lletra i la música, van escollir les escenografies en relació a la duració de la cançó i van gravar i editar el vídeo.

"ASÍ ERES" - Rubén Aranzueque, Ian Tedesko

dimecres, 7 de setembre del 2011

Disseny i reciclatge




Durant el segon trimestre vam estar treballant el camp del disseny però amb dues variables determinants:
     1) Havien d'utilitzar materials reciclables i reutilitzables. Tenint en compte que no podíem comptar amb pressupost per aconseguir materials vam adoptar aquesta altra manera d'encarar el trimestre. De la mateixa manera, crear objectes tant interessants com els que han fet a partir de materials aparentment de rebuig ha suposat que es posés de manifest que a vegades amb una mica de creativitat i ganes puguin aconseguir resultats tant motivadors.
     2) La funcionalitat era una altra condició indispensable. Havia de tenir una utilitat per poder definir un objectiu i, per tant, el procés a seguir per assolir-lo.






Al següent vídeo podreu veure una mostra dels treballs.....




Veure vídeo al Youtube: Disseny i reciclatge


Dibuix del paisatge



Vam dedicar unes quantes setmanes a fer dibuixos tant de l'espai exterior de l'escola com del parc del Mil·leni, situat al costat del col·legi. L'únic material que necessitaven era un bolígraf o puntafina de tinta negra i làmines. Van fer 1 dibuix per sessió, de manera que s'havien de centrar en encaixar el dibuix i donar-li expressió fixant-se en llums i ombres i en les formes ràpidament apreciades. Vam treballar la perspectiva i les textures i les diferents maneres de representar-les.



Alguns dels dibuixos...
















Disseny amb Photoshop

Els alumnes havien de realitzar una portada d'un disc a partir d'una fotografia personal triada abans de saber l'objectiu de l'activitat. El repte era que a partir d'una imatge personal que els agradés fossin capaços de transformar-la en la portada d'un disc. L'estil de música que escollissin era lliure però d'alguna manera s'havia d'intuïr en la imatge resultant...

Els resultats es poden veure en aquests collages d'imatges...


dimarts, 6 de setembre del 2011

Dodecaedres

A final de curs vam decidir fer un treball en el que els alumnes de 3r d'ESO, fent ús de la papiroflèxia, van construir dodecaedres que posteriorment van personalitzar fent ús de la seva creativitat.

Des d'una làmpada, un diari de SMS d'un primer amor a un album fotogràfic,...

Mosaics i vidrieres

Amb els alumnes de 3r d'ESO vam estar treballant els mosaics a partir de formes poligonals. Però enlloc de quedar-se sobre el paper, els alumnes van fer una composició del mateix amb paper de seda i sobre una làmina de plàstic transparent per poder convertir les finestres de l'escola en vidrieres de colors.

dilluns, 5 de setembre del 2011

Musicart

El projecte Musicart va ser una col·laboració entre les materies de Música i Visual i Plàstica. Amb la intenció de fer una vinculació entre la Història de la música i els estils artístics contemporanis a cada època, els alumnes van treballar durant gairebé 2 mesos per acabar fent una producció artística pròpia basada en alguna de les èpoques.
    
Alguns dels exercicis fets pels alumnes són els següents...















diumenge, 4 de setembre del 2011

Experimentar l'abstracció

La diferent representació del que imaginem o veiem en funció del subjecte a vegades pot generar treballs com els experimentats en aquesta activitat, en la que els alumnes havien de jugar amb la forma i els colors per a transmetre un determinat missatge o plasmar una imatge.



Expressar a través d'imatges


Una de les activitats realitzades amb els alumnes de 2n d'ESO del curs 2010-11 va ser la de realitzar uns murals personals amb els quals els alumnes havien d'expressar alguna idea que els rondés pel cap, ja sigui amb caràcter reivindicatiu, descriptiu d'un mateix en quant a gustos, informatiu... La tècnica utilitzada va ser la del collage.