diumenge, 27 de novembre del 2011

3D street art

Navegant m'he trobat amb una pàgina web que val la pena visitar. És la pàgina de dos artistes, Joe&Max, que es dediquen a fer pintures en 3D en espais amplis, ja sigui a ple carrer o en grans locals. Juguen amb la perspectica per donar una impressió tridimensional tot i que les creacions són completament planes. Amb les seves pintures volen interactuar amb el públic, que el públic experimenti la pintura.
Les seves creacions, que criden molt l'atenció, són utilitzades per a promocionar esdeveniments, campanyes de màrqueting, vídeos musicals o anuncis de televisió.

Us recomano una visita a la seva pàgina web ja que són imatges realment impressionants!

diumenge, 20 de novembre del 2011

Banc de records - Per no oblidar

Dins del marc del Projecte Alzheimer, tal i com he anat explicant en missatges anteriors, els alumnes de 2n d'ESO han treballat la malaltia de l'Alzheimer a partir dels records. Tots plegats hem fet una reflexió sobre la importància que tenen els records per tothom, ja sigui alegres o tristos, llunyans o propers,...

En un procés de pèrdua de memòria, que es pateix durant la malaltia de l'Alzheimer, recordar es converteix en una cosa essencial. Sobretot aquells records que ens fan feliços, aquells records que ens fan somriure, aquells records que han marcat una època de la nostra vida, aquells records que, tot i ser tristos, generen un sentiment tant fort que afloren quan la nostra memòria treballa.

Els alumnes de 2n d'ESO els han fet aflorar i els han representat gràficament atenent a les formes i als colors, tal i com els hem treballat a classe. Amb més o menys traça, el que es busca i es valora és l'expressivitat del dibuix, la lectura ràpida del sentiment que acompanya el record.

A continuació, alguns dels dibuixos resultants... aquests i molts d'altres seran utilitzats properament en l'exposició que estan començant a preparar els alumnes de 4t de l'ESO.

PAULA COMELLA

AURORA LÓPEZ

MARÍA SAN MARTÍN

CARLOS JAIME

DAVID ARANZANA

ALBERTO PÉREZ

FRANCESC JIMÉNEZ

ALICIA HOLGADO

NACHO TORRES

MARÍA VALENCIANO

JOSÉ ARENAS

INGRID CANALES

YANELA MILIAN

NURIA GARCÍA

XAVIER GARRIDO

ANDREA NAVARRO

LAIA IBÁÑEZ

MANEL VARELA

GONZALO SERRA

MIREIA TORRECILLAS

ALEJANDRO MARTÍNEZ

MARÍA GONZÁLEZ

XAVI MUÑOZ

YAIZA DE DIOS

dijous, 17 de novembre del 2011

Colour idioms










A l'escola els alumnes de 2n d'ESO han realitzat un mural de tardor relacionat amb la matèria d'Anglès. L'hem anomenat "Colour idioms".






L'han treballat, per una banda, des de Visual i Plàstica, fent una composició abstracta dels colors característics d'aquesta època de l'any. Mitjançant rodets, esponges i pinzells i fent la combinació de colors necessària, han omplert el paper de traços enèrgics que han produït un efecte de moviment del color. A la zona central han dibuixat un camí que s'introdueix en la foscor del túnel, una ambientació un tant misteriosa i fosca per a acompanyar la jornada de Halloween, que tant agrada als alumnes.





D'altra banda, des d'Anglès, han cercat i representat gràficament diferents "idioms" relacionats amb la tardor i els colors. Els han fet sobre cartolines de colors de tardor per a que mural i idioms vagin de la mà.

Dibuix amb tinta

Fa un parell de setmanes hem començat a treballar la tècnica de la tinta a la matèria de Visual i Plàstica, de 4t d’ESO. És una tècnica que requereix concentració i una bona dosi de paciència.

El procés d'aprenentatge que hem seguit ha estat començar per fer unes proves per familiaritzar-nos tant amb el material com amb l'ús del pinzell, comprovar la quantitat de tinta que aquest absorveix i veure quin tipus de traç genera. Hem anat fent línies paral·leles de diferents gruixos i diferents intensitats.







Un cop aquest el teníem dominat, hem fet una altra prova d'ombrejats. També tenint en compte la quantitat de tinta del pinzell havíem de provar de fer ombrejats de diferents intensitats.

El primer dibuix que hem fet ha estat el d'una taronja amb un ombrejat bastant contrastat, formalment molt senzill però on havíem de posar en pràctica els exercicis anteriors.





Ara estem fent un lleó amb tinta, on hem de controlar molt més el pinzell i les línies per a que ens quedi el màxim fidel al model.




dilluns, 14 de novembre del 2011

5 projectes, 5 grups, 5 maquetes

Aquest primer trimestre, a la matèria optativa de Tecnologia Aplicada amb 4t d'ESO, hem començat a treballar el maquetisme. L'objectiu final és construir una maqueta, fent ús de materials propis del maquetisme, d'una construcció d'algun arquitecte conegut.

El procés seguit ha estat el següent:

- En una primera fase (FASE DE RECERCA), els alumnes es van agrupar en grups de 2 o 3 i van començar a cercar, sense tenir cap pista ni cap direcció, algun edifici atractiu. Quan van començar a tenir les primeres idees se'ls va anar reconduïnt, tenint en compte les mides i possibilitats de cada projecte. Van elaborar un document que recollia tot el procés seguit en aquesta primera fase de recerca, una espècie de diari en el que anaven posant totes les webs consultades i els resultats obtinguts en elles. Els projectes als que van arribar són els següents:

4x4 House - Tadao Ando
Casa Smith - Richard Meier
Guerrero House - Alberto Campo Baeza

Parc del Poblenou - Jean Nouvel









Refugio de materiales reciclados -
Juan Luis Martinez



















- En una segona fase (FASE D'ANÀLISI), els alumnes van passar a recollir tota la informació sobre l'edifici seleccionat (fotografies i plànols). Un cop obtinguda, van passar a analitzar l'edifici segons els següents punts de vista:
     * la seva situació en el context (on està situat, de què està envoltat)
     * anàlisi de la forma/volum de l'edifici
     * materials dels que està fet
     * mides de l'edifici i de tots els seus elements
     L'objectiu d'aquest anàlisi ha estat conèixer la construcció per tal de decidir, per una banda, a quina escala faran la maqueta i, per una altra banda, quins materials utilitzaran.

- Un cop passades les fases de recerca i d'anàlisi, els alumnes han portat els materials i fa dues setmanes que han començat a construir les maquetes. En breu us mostrarem algunes fotografies de l'inici del procés!





dimecres, 9 de novembre del 2011

Alzheimer: sentiment visual i plàstic

Aquesta setmana els alumnes de 3r d'ESO han mostrat els seus treballs sobre l'Alzheimer.
Tal i com es va introduir fa unes setmanes (missatge del 10 d'octubre) l'objectiu era representar d'una manera plàstica i visual la part emocional de la malaltia.

Els treballs han estat en formats i suports molt variats. Hi ha hagut treballs en els que els alumnes han fet entrevistes a familiars i amics que tenen alguna relació amb l'Alzheimer, altres que han fet una recerca i interpretació de vídeos trobats a la xarxa, muntatges propis de vídeo on representen el que significa tenir la malaltia o viure-la d'aprop, i d'una manera plàstica hi ha hagut treballs molt creatius on l'esforç per transmetre una informació a través de la imatge queda més que representat. Són els següents:

















Treball de Jonathan Rodriguez i Jose Antonio Rojo



Contrast de sentiments
Treball de Laura Sanchez i Laura Portos



"El Alzheimer te despoja de lo bello de la vida"
Treball Maria Vara i Esther Martínez


















Treball de Brian Pérez




dilluns, 7 de novembre del 2011

Carteres de tetrabrick


El Maig de 2011 (curs 2010-11) vam celebrar el Dia de les Ciències i les Matemàtiques. Per aquest motiu, es va fer un gran mural que acompanyava tots els stands organitzats pels alumnes en aquesta jornada.

Un dels tallers que es podien realitzar tenia a veure amb el
Reciclatge i Re-utilització
de material de refús.

Concretament, el taller consistia en fer carteres amb tetrabricks.





El procediment és molt senzill i vam aconseguir diferents mides de carteres segons la forma original del tetrabrick.

diumenge, 6 de novembre del 2011

Música, colors i estat d'ànim

Aquest cap de setmana he torbat un web curiós i que té relació amb el que estem treballant amb els alumnes de 2n d'ESO: la psicologia del color.
Es tracta d'una ràdio online anomenada ROCKOLA (link al web) que et permet escoltar música però atenent a l'estat d'ànim de l'oient, que a la vegada està relacionat amb una gama de colors diferents per cada un d'ells.
El funcionament és molt senzill: segons on se situi el cursor, el qualsevol punt del cercle cromàtic, s'escoltarà un estil de música determinat.



Com podeu veure, música, art i sentiment van de la mà!

dimecres, 2 de novembre del 2011

Records esbossats

Els alumnes de 2n d'ESO estan treballant el record dins del projecte Alzheimer, tal i com es va dir en l'escrit de setembre.

Després de fer tota l'exteriorització dels records, tant en aquest blog com en els seus quaderns de dibuix, hem estat treballant la psicologia del color. Hem anat repassant color per color les connotacions positives i negatives de cada un d'ells. Això els ha ajudat a representar el sentiment dels seus records.
Amb aquesta informació, el següent pas ha estat iniciar l'esbós del record escollit. L'esbós tenia l'objectiu d'explicar com volien comunicar el seu record, a través de quines formes, quins colors,...

Ara només queda el pas final, que és dur a terme el record definitiu! En breu veureu els resultats! De moment, aquí teniu una mostra dels seus records esbossats...