dilluns, 14 de novembre del 2011

5 projectes, 5 grups, 5 maquetes

Aquest primer trimestre, a la matèria optativa de Tecnologia Aplicada amb 4t d'ESO, hem començat a treballar el maquetisme. L'objectiu final és construir una maqueta, fent ús de materials propis del maquetisme, d'una construcció d'algun arquitecte conegut.

El procés seguit ha estat el següent:

- En una primera fase (FASE DE RECERCA), els alumnes es van agrupar en grups de 2 o 3 i van començar a cercar, sense tenir cap pista ni cap direcció, algun edifici atractiu. Quan van començar a tenir les primeres idees se'ls va anar reconduïnt, tenint en compte les mides i possibilitats de cada projecte. Van elaborar un document que recollia tot el procés seguit en aquesta primera fase de recerca, una espècie de diari en el que anaven posant totes les webs consultades i els resultats obtinguts en elles. Els projectes als que van arribar són els següents:

4x4 House - Tadao Ando
Casa Smith - Richard Meier
Guerrero House - Alberto Campo Baeza

Parc del Poblenou - Jean Nouvel









Refugio de materiales reciclados -
Juan Luis Martinez



















- En una segona fase (FASE D'ANÀLISI), els alumnes van passar a recollir tota la informació sobre l'edifici seleccionat (fotografies i plànols). Un cop obtinguda, van passar a analitzar l'edifici segons els següents punts de vista:
     * la seva situació en el context (on està situat, de què està envoltat)
     * anàlisi de la forma/volum de l'edifici
     * materials dels que està fet
     * mides de l'edifici i de tots els seus elements
     L'objectiu d'aquest anàlisi ha estat conèixer la construcció per tal de decidir, per una banda, a quina escala faran la maqueta i, per una altra banda, quins materials utilitzaran.

- Un cop passades les fases de recerca i d'anàlisi, els alumnes han portat els materials i fa dues setmanes que han començat a construir les maquetes. En breu us mostrarem algunes fotografies de l'inici del procés!