dimecres, 29 de febrer del 2012

Dibuixos tridimensionals

Un alumne de l'escola m'ha fet arribar una pàgina web molt interessant i la volia compartir amb tothom. És sobre un artista anomenat RIUSUKE FUKAHORI.

Probablement es tracti dels dibuixos més realistes. Pinta en tres dimensions utilitzant resines transparents.

Si seguiu el següent link podreu veure un vídeo al respecte en el que hi ha tot el procés de treball seguit per l'artista. Link

Algunes de les imatges següents són part de la seva obra:

dijous, 23 de febrer del 2012

Un TR per la ESO


La darrera setmana la Carlota Martín, estudiant de 2n de batxillerat del col·legi, va explicar el seu Treball de Recerca als alumnes de 2n d’ESO.

Aquesta visita pretén fomentar la utilització dels processos de recerca realitzats pels estudiants més grans del col·legi per a l’aprenentatge dels cursos intermitjos.
En aquest cas, els estudiants de 2n d’ESO estan començant a treballar la pintura. El TR de la Carlota, titulat “Els colors i la natura” ha servit per introduïr els alumnes en aquest món. Tenint en compte que la informació els ve d’una persona molt més propera a ells, l’experiència ha estat tot un èxit!

Què n'opineu? Quines són les vostres impressions?

dilluns, 13 de febrer del 2012

Estils artístics i creativitat

Els alumnes han estat treballant les formes i la seva composició. Han après a diferenciar conceptes com el contorn, el dintorn i la silueta, a saber si les formes són obertes o tancades, els efectes de les formes segons la seva disposició sobre el paper, és a dir, la composició de les mateixes sobre la superfície.

Una vegada s'han donat tots els conceptes sobre el tema, se'ls ha donat un llistat amb 7 noms, corresponent a artistes de renom del s. XX. Aquests eren: KANDINSKY, MIRÓ, DELAUNAY, PICASSO, KLIMT, KEITH HARING i MATISSE.

Havien de busar-ne imatges, seleccionar els 2 que més els agradessin i explicar el perquè els agrada i analitsar-ne les formes i la seva composició, així com la seva força expressiva.

Es va parlar de REALISME, de FIGURACIÓ i d'ABSTRACCIÓ. No tenien els conceptes clars i les diferències entre aquests estils. Per a ells, qualsevol cosa "no realista" és abstracta per definició i aquesta activitat té per objectiu principal canviar aquesta percepció errònia.

Un cop analitzades les obres s'ha passat a l'últim exercici. Consistia en fer un dibuix lliure, sense temàtica definida, amb l'únic condicionant que el d'haver d'intentar reproduir l'estil d'alguna de les obres escollides. No és qüestió de copiar sinó d'aprendre a REPRESENTAR les coses d'una altra manera, aprendre a PENSAR les coses d'una altra manera, a VEURE d'una altra manera la realitat.

Alguns dels resultats són els següents:

GONZALO SERRA

INGRID CANALES

LAIA IBAÑEZ

ALBA FERNÁNDEZ

GONZALO MARTÍN

GEMMA BUIL

MARIA ÁVALOS

ANDREA NAVARRO

MAITE SERÓ

MARIO GIL
MARIA GONZALEZ

divendres, 10 de febrer del 2012

Qui és qui?

A 3r d'ESO es va començar a treballar, tot just abans de començar el projecte Enigmes, amb la unitat de la figura humana.

Com que es comença treballant amb les proporcions de la cara, em va semblar interessant que abans de conèixer-les els alumnes fessin un primer exercici en el que havien d'intentar reproduir les faccions d'un company i viceversa. L'objectiu era que es fixessin en les distàncies entre les parts, les proporcions, les formes i els trets característics, de manera que es pogués identificar la persona a qui estaven dibuixant.

Va ser un exercici que els va resultar molt divertit a part d'enriquidor, ja que fins llavors molts d'ells ni tant sols s'havien parat a observar. Educar la vista, ensenyar a mirar, no tant sols a veure, és un dels objectius fonamentals de la Visual i Plàstica.



Per a mostrar aquesta feina, s'ha muntat un mural al passadís de l'ESO anomenat "Qui és qui?" fent referència al famós joc de taula. Són dues classes, el mateix nombre de retrats, dos colors -vermells i blaus-... sabeu qui és qui?

Autora: Laura Gómez
Alumne dibuixat: Brian Pérez

Autor: Christian Guerrero
Alumna dibuixada: Esther Martínez

Autora: Silvana Guillén
Alumne dibuixat: Jonathan Rodriguez

Autor: Brian Pérez
Alumna dibuixada: Laura Gómez

Autora: Laura Portos
Alumne dibuixat: Carlos Pernías

Autora: Claudia Trillo
Alumna dibuixada: Míriam Villalta

Autora: Míriam Villalta
Alumna dibuixada: Claudia Trillo

Autora: Laura Acevedo
Alumna dibuixada: Carla García

Autora: Claudia Pellicer
Alumna dibuixada: Paula Santillana

Autor: José Rippin
Alumne dibuixat: Sebastián Sánchez

Autor: Saúl Roig
Alumna dibuixada: Xenia Romero

Autora: Xenia Romero
Alumne dibuixat: Saúl Roig

Autor: Sebastián Sánchez
Alumne dibuixat: José Rippin

Autor: Eric Valero
Alumna dibuixada: Míriam Hernández

dijous, 9 de febrer del 2012

La caixa de les idees



Com tots sabeu, tenim una nova aula de plàstica! Hem estat treballant tots per a que l'aula comenci a tenir un aspecte lligat amb la matèria de Visual i Plàstica, on poguem treballar a gust i poguem trobar inspiració per a futurs projectes i noves idees. És per això que s'ha batejat l'aula com "La caixa de les idees". S'ha fet un cartell per a la porta d'entrada amb aquest emblema. Les següents fotografies, fetes per un dels alumnes, mostren als alumnes treballant, amb l'aula inacabada. Properament publicaré fotografies del resultat i alguns dels detalls.


































A més a més, cal dir que els alumnes de segon han estat participant activament en l'elaboració d'un mural per l'aula de Visual i Plàstica amb l'estil de graffiti, aprofitant que l'estan treballant a classe. S'han mostrat motivats i participatius, inclús en hores fora de l'horari escolar, per la qual cosa els vull donar les gràcies.

Esbós del mural.
Dissenyat per Marlon Boerner, Andrea Navarro i Gonzalo Serra

ALUMNES DE 2n TREBALLANT EL MURAL DE VISUAL I PLÀSTICA