dilluns, 13 de febrer del 2012

Estils artístics i creativitat

Els alumnes han estat treballant les formes i la seva composició. Han après a diferenciar conceptes com el contorn, el dintorn i la silueta, a saber si les formes són obertes o tancades, els efectes de les formes segons la seva disposició sobre el paper, és a dir, la composició de les mateixes sobre la superfície.

Una vegada s'han donat tots els conceptes sobre el tema, se'ls ha donat un llistat amb 7 noms, corresponent a artistes de renom del s. XX. Aquests eren: KANDINSKY, MIRÓ, DELAUNAY, PICASSO, KLIMT, KEITH HARING i MATISSE.

Havien de busar-ne imatges, seleccionar els 2 que més els agradessin i explicar el perquè els agrada i analitsar-ne les formes i la seva composició, així com la seva força expressiva.

Es va parlar de REALISME, de FIGURACIÓ i d'ABSTRACCIÓ. No tenien els conceptes clars i les diferències entre aquests estils. Per a ells, qualsevol cosa "no realista" és abstracta per definició i aquesta activitat té per objectiu principal canviar aquesta percepció errònia.

Un cop analitzades les obres s'ha passat a l'últim exercici. Consistia en fer un dibuix lliure, sense temàtica definida, amb l'únic condicionant que el d'haver d'intentar reproduir l'estil d'alguna de les obres escollides. No és qüestió de copiar sinó d'aprendre a REPRESENTAR les coses d'una altra manera, aprendre a PENSAR les coses d'una altra manera, a VEURE d'una altra manera la realitat.

Alguns dels resultats són els següents:

GONZALO SERRA

INGRID CANALES

LAIA IBAÑEZ

ALBA FERNÁNDEZ

GONZALO MARTÍN

GEMMA BUIL

MARIA ÁVALOS

ANDREA NAVARRO

MAITE SERÓ

MARIO GIL
MARIA GONZALEZ