diumenge, 25 de març del 2012

Llapis de colors i dibuix del natural

Després del procés seguit amb l'aprenentatge dels conceptes bàsics en el dibuix del natural per part dels alumnes de 4t d'ESO de Visual i Plàstica, el següent exercici ha consistit en fer un bodegó.

Cada alumne ha hagut d'escollir tres objectes significatius per a ell o ella. D'aquesta manera, cada bodegó, personal i instransferible, es converteix en una finestra a l'interior de l'alumne.

Després de situar-los de manera que la llum i l'ombra permeti veure la totalitat dels objectes i un ordre entre ells han començat el dibuix. Han seguit les mateixes fases que amb la pràctica anterior: primer un esbós dels objectes per aconseguir l'encaix correcte sobre el paper. Una posterior definició dels objectes per tenir la base preparada. Abans de començar a donar color han esborrat els contorns de manera que només es puguin apreciar les traces importants.

El dibuix amb llapis de colors comença aplicant una capa inicial amb els colors més clars de cada objecte. Cada color està format per una barreja de múltiples colors, per tant el dibuix ha d'anar acumulant capes, de més clares a més fosques i sombrejant sense pressionar, de manera que puguem afegir el màxim de colors possible.

Successivament es van aplicant els diferents colors, deixant pel final aquells que remarcaran les zones més fosques o de més intensitat.

A continuació podeu veure alguns dels dibuixos resultats. Esperem que us agradin!

MARINA VILAS

BLANCA GARCIA


JAVI RUIZ
BERTA BLADÉ

MARC LASARTE

RUBEN ARANZUEQUE
YAIZA AMTAT