dilluns, 23 d’abril del 2012

Sant Jordi 2012: cartell i punt de llibre guanyadors

En motiu de la diada de Sant Jordi es va convocar un concurs de cartells i de punt de llibre.

Des d'aquí, felicitats als dos!

Els guanyadors dels dos concursos han estat els següents:

CONCURS DE CARTELLS

Guanyador: Saúl Roig, 3r d'ESO B

CONCURS DE PUNT DE LLIBRE:

Guanyadora: Queralt Porcar, 2n d'ESO C

Sant Jordi 2012: murals literaris

El dia de Sant Jordi va ser una jornada festiva i cultural que va reunir tot un seguint d'activitats relacionades amb l'àmbit literari.

L'aportació de la Visual i Plàstica va consistir en la realització d'uns murals per penjar en els nostres passadissos i acompanyar els alumnes durant aquesta jornada.

El primer d'ells, realitzat per alumnes de 2n d'ESO, preten conmemorar l'aniversari d'alguns dels cèlebres escriptors a qui es dedica el Sant Jordi d'enguany. Amb el mural també es vol reflectir l'ambient de la primavera, època en la qual ens trobem.





El segon mural, realitzat per alumnes de 4t d'ESO, pretenia reflectir una ambientació pirata, temàtica de 3 obres literàries que s'han treballat a l'escola darrerament. Així, "La canción del pirata" de Espronceda, "Mar i cel" de ___ i "Treasure Island" de ___ han servit d'inspiració per fer el mural. En ell, un seguit d'ones transmeten moviment i a la vegada uneixen les diferents parts del dibuix. Els colors vius dónen força a la imatge resultant i els títols de les obres estan totalment integrats en el dibuix.













































Tenim així, literatura i plàstica en un sol pla, en definitiva, una única obra artística.

Felicito a tots els alumnes que hi han participat i que han mostrat interès per a que quedés acabat per Sant Jordi, quedant-se inclús fora de l'horari escolar. Felicitats!!!

dimecres, 18 d’abril del 2012

Autorretrats: simetria i proporció

A 3r d'ESO han acabat el tema de la Figura humana fent un autorretrat a partir de mitja fotografia del seu rostre.

Han seleccionat una de les meitats, han descartat l'altre i han redibuixat el seu rostre fent la simetria de les faccions i les proporcions de la part seleccionada. Amb aquest exercici, a part de representar les diferents parts de la cara amb la tècnica apresa amb exercicis anteriors, han après que la simetria dels cossos és només aparent.

Alguns dels retrats realitzats són els següents:





dimarts, 10 d’abril del 2012

dimecres, 4 d’abril del 2012

Pintura II: una altra manera de veure la realitat

Amb els alumnes de 2n d'ESO hem començat a treballar el que serà la segona pintura del curs. Aquest cop no es tractarà de fer una "còpia" d'una pintura ja existent sinó de fer una creació pròpia a partir d'una fotografia seva.

A principi de curs, se'ls va demanar als alumnes que omplissin una fitxa, on se'ls demanaven gustos i descripcions d'ells mateixos, a més a més de la seva experiència amb la plàstica. També se'ls va demanar que enganxessin una fotografia seva i que expliquessin perquè l'havien escollit, què és el que era important destacar en ella i què la feia especial.

Després de mesos, ja amb aquestes imatges oblidades, les hem recuperat. Ni recordaven la fotografia ni el perquè l'havien escollit però han refrescat la memòria i ara els servirà de base per a la seva pintura.

Han començat a sortir idees realment interessants. L'objectiu és que la pintura sigui, com sempre, un mitjà d'expressió, per comunicar alguna cosa sobre ells, o sobre les seves preocupacions o sobre els seus gustos, però en definitiva, un element no neutre sinó amb càrrega expressiva.

Per a que intentessin treure del seu cap la representació realista com a única opció, se'ls ha mostrat les imatges que hi ha a continuació, com a inspiració per a les seves creacions.



M'han preguntat també sobre noms d'artistes que els puguin servir de referència i aquí en deixo uns quants: ANDY WARHOL, ANTONIO SAURA, PICASSO,